Monday, October 26, 2015

Masala Vada – South Indian Snack




  • Ingredients :
  1. කඩල පරිප්පු කෝප්ප 1 ක්
  2. පොඩියට කපා ගත් ළූණු කෝප්ප 1/2 ක්
  3. පොඩි ඉගුරු කැබැල්ලක් ග්‍රේට් කර
  4. ග්‍රේට් කරගත් සුදුළූණු බික් 3 ක්
  5. කෑලි මිරිස් මේස හැදි 1 ක්
  6. කොත්තමල්ලී කොළ පොඩියට කපා තේ හැදි 1/2 ක්
  7. කරපිංචා කොළ පොඩියට කපා තේ හැදි  1/2 ක්
  8. හාල් පිටි මේස හැදි 2 ක්
  9. මහදුරු තේ හැදි 1 ක්
  10. රස අනුව ලුණු
  11. පොඩියට කැපු අමු මිරිස් කරල් 2 ක්
  12. මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1 ක්
  13. ගැඹුරු තෙලේ බැදීමට අවශ්‍ය පමණ තෙල්

  • Method :
මුලින්ම කඩල පරිප්පු වතුරේ පෙගෙන්න තබන්න පැය 5 ක් පමණ පසුව එය පෙරා පිටි වන තෙක් බේලෙන්ඩ් කර ගන්න.පසුව එයට සියළුම ද්‍රව්‍ය පරිප්පු එකට දමා හොදින් මිශ්‍ර කර ගන්න.පසුව එය අතින් බොල කර ගන්න.පසුව එය පැතලි කර ගන්න.තෙල් රත්වෙන්නට හැර පරිප්පු වලින් සදා ගත් පැතලි බොලය තෙල් එකට දමා රන්වන් පැහැය වනතුරු බැදගන්න.වැඩි තෙල් ඉවත් කිරීමට ටිෂු එකක් බාවිතා කරන්න.ඔබේ මසල වඩේ සූදානම්...!!!!


No comments:

Post a Comment