Friday, October 30, 2015

Chicken Pakora 





  • Ingredients :
For The Marinade :

  1. කටු රහිත කුකුළු මස් කෑලි කපා 250 g
  2. අඹරා ගත් සුදුළූණු බික් 6-7 ක්
  3. අඹරා ගත් 2.5cm දිග ඉගුරු කැබල්ලක්
  4. ගම්මිරිස් තේ හැදි 1/4 ක්
  5. මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1/4 ක්
  6. ලුණු තේ හැදි 1/4 ක්
  7. ගරම් මසාලා තේ හැදි 1/2 ක්
  8. කොත්තමල්ලී කුඩු තේ හැදි 1 ක්
  9. දෙහි යුෂ තේ හැදි 2 ක්
For The Batter :

  1. බිත්තර 1 ක්
  2. මුං පිටි මේස හැදි 2 ක්
  3. ප්ලේන් පිටි මේස හැදි 2 ක්
  4. දෙහි යුෂ තේ හැදි 2 ක්
  5. මිරිස් කුඩු තේ හාදි 1/2 ක්
  6. ලුණු තේ හැදි 1/4 ක්
  7. ගරම් මසාලා තේ හැදි 1/2 ක්
  8. ගැඹුරු තෙලේ බැදීමට තෙල්

  • Method :
For The Marinade :

Marinade එක්ට අවශ්‍ය සියලු දෑ එකට දමා හොදින් තවර ගන්න.එසේ තවර ගත් කුකුළු මස් ටික පැයක් තබන්න.

For The Batter :

බටර් එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය එකට දමා හොදින් බීට් කර ගන්න.

              පසුව කුකුළු මස් මිශ්‍රණය ගෙන හොදින් රවුම් කර ගන්න.පසුව එය බටර් එකේ තවර ගන්න පසුව තෙල් බදුනක් ලිප තබා එයට සාදාගත් කුකුළු මස් බෝල දමා රන්වන් පැහැය වනතුරු බැදගන්න.පසුව බැදගත් චිකන් පකෝරා ටිෂු පෙපර් එකට දමා තෙල් බේරෙන්න තබන්න.



No comments:

Post a Comment