- Ingredients :
- For Caramel :
- සීනි 40 g
- වතුර මේස හැදි 1 ක්
- For Custard :
- බිත්තර 3 ක්
- කිරි 300 ml
- සීනි 60 g
- Method :
For Caramel :
බදුනක් ලිප තබා එයට සීනි සහ වතුර දමා හොදින් දිය කර ගන්න.දුඹුරු පැහැය වනතුරු දිය කර ගන්න.පසුව එය කොප්ප කිහිපයක් ගෙන එයට පොඩ්ඩ පොඩ්ඩ දමා ගන්න.
For Custard :
සීනි දිය කරගත් බදුනටම කිරි එකතු කරන්න.පසුව එය මද ගින්නේ විනාඩි 2 ක් රත් කර ගන්න.එය කෝප්ප වලට දමා ගන්න.
එය රත් වන තුරු බිත්තර 3 හොදින් බීට් කර ගන්න එයටම සීනි එකතු කර නැවත බීට් එකතු කර ගන්න.පසුව එයට රත් කරගත් කිරි එක එකතු කර ගන්න.
නැවත හොදින් ටික වේලාවක් බීට් කර එය පෙරා ගන්න.
පසුව එය සීනි දිය කර දමා ගත් කෝප්ප වලට දමා ගන්න.
පසුව එම කෝප්ප ඇල්මේනියම් කොළ වලින් ආවර්ණය කර ගන්න.
සෝස්පෑන් එකක් ගෙන පෙපර් සර්වියට් එක දමා එය උඩට මිශ්රණය සහිත කෝප්ප තබන්න.
පසුව එයට උණු වතුර ටිකක් දමා ගන්න පසුව එය වසා විනාඩි 20-25 හොදින් ස්ටීම් කර ගන්න.
පසුව එය බාගන්න විනාඩි 5 ක් නිවෙන්නට හැරින්න.ඔබේ Caramel Pudding එක සූදානම්...!!!!
එය රත් වන තුරු බිත්තර 3 හොදින් බීට් කර ගන්න එයටම සීනි එකතු කර නැවත බීට් එකතු කර ගන්න.පසුව එයට රත් කරගත් කිරි එක එකතු කර ගන්න.
නැවත හොදින් ටික වේලාවක් බීට් කර එය පෙරා ගන්න.
පසුව එය සීනි දිය කර දමා ගත් කෝප්ප වලට දමා ගන්න.
පසුව එම කෝප්ප ඇල්මේනියම් කොළ වලින් ආවර්ණය කර ගන්න.
සෝස්පෑන් එකක් ගෙන පෙපර් සර්වියට් එක දමා එය උඩට මිශ්රණය සහිත කෝප්ප තබන්න.
පසුව එයට උණු වතුර ටිකක් දමා ගන්න පසුව එය වසා විනාඩි 20-25 හොදින් ස්ටීම් කර ගන්න.
පසුව එය බාගන්න විනාඩි 5 ක් නිවෙන්නට හැරින්න.ඔබේ Caramel Pudding එක සූදානම්...!!!!
No comments:
Post a Comment