- Ingredients :
For Chocolate Mousse ;
- විපින් ක්රීම් 150 ml
- ඩාර්ක් චොක්ලට් 75 g
- කුඩු කරගත් සීනි මේස හැදි 3 ක්
For Mango Mousse ;
- අඹ හොදින් බේලෙඩ් කර කිසිවක් මිශ්ර නොකර 100 ml
- විපින් ක්රීම් 100 ml
- කුඩු කරගත් සීනි මේස හැදි 2 ක්
- පැහැයෙන් තොර සන්ජවු 2 g
For White Chocolate Mousse ;
- විපින් ක්රීම් 150 ml
- සුදු චොක්ලට් 75 g
- කුඩු කර ගත් සීනි මේස හැදි 3 ක්
- Method :
For Chocolate Mousse Method ;
මුලින්ම වතුර එකක් ලිප තබා එය රත් වන විට එය උඩින් ඩාර්ක් චොක්ලට් බදුන තබා චොක්ලට් උණු කර ගන්න හොදින් එසේ හොදින් චොක්ලට් දිය වු පසු එය බාගන්න.වෙනම බදුනක් ගෙන විපින් ක්රීම් සහ කුඩු කර ගත් සීනි එකතු කර පෙන එනතුරු බීට් කරගන්න.පසුව එයට දිය කරගත් චොක්ලට් මිශ්රණය එකතු කරන්න.නැවත පෙන එනතුරු හොදින් බීට් කරගන්න.
For Mango Mousse ;
මුලින්ම ඔබ සන්ජවු ටික ගෙන එයට උණු වතුර ටිකක් දමා පිපෙන්නට හරින්න.පසුව නැවත විපින් ක්රීම් සහ කුඩු කරගත් සීනී එකට දමා හොදින් බීට් කර ගන්න.පසුව පිපෙන්නට තැබූ සන්ජවු එක සෝස්පෑන් එකක් ලිප තබා එයට දමා දිය වනතුරු පිස ගන්න පසුව එම මිශ්රණය අඹ මිශ්රණයට එකතු කර හොදින් මිශ්ර කර ගන්න.පසුව එම අඹ මිශ්රණය බීට් කරගත් විපින් ක්රීම් එකට දමා හොදින් බීට් කර ගන්න.
- For White Chocolate Mousse ;
ඩාර්ක් චොක්ලට් උණු කරගත් ආකාරයටම වයිට් චොක්ලට් එකත් හොදින් දිය කර ගන්න එය පසෙක තබන්න දිය කරගත් පසු.විපින් ක්රීම් සහ කුඩු කර ගත් සීනී එකතු කර හොදින් බීට් කර ගන්න පෙන එන තෙක් බීට් කර ගන්න.පසුව එයට දියකරගත් වයිට් චොක්ලට් එකතු කර බීට් කර ගන්න.
- Triple Layered Mousse Method :
අයිසිං බෑග් 3 ක් ගෙන එයට සකස් කරගත් මූස් වර්ග 3 වෙන වෙනම අසුර ගන්න.පසුව වීදුරු කෝප්පයක් ගෙන පළමුව ඩාර්ක් චොක්ලට් මිශ්රණය දමා ගන්න.එයට උඩින් මැන්ගො මූස් එක දමන්න.පසුව වයිට් චොක්ලට් එක දමා ගන්න.පසුව එය පැය 2-3 ක් ශීතකරණයේ තබන්න.ඔබේ මූස් එක සූදානම්....!!!!